Wdrożenia
Nazwa wdrożenia | Miejsce wdrożenia |
---|---|
Wdrożenie metody NIRS na oznaczanie zawartości tłuszczu śródmięśniowego w schabie metodą NIRS. | Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej „POLSUS” |
Procedura SOP M.016: „Oznaczanie zawartości jodu w paszach i premiksach metodą katalityczno-kinetyczną z pomiarem spektrofotometrycznym”. | Główny Inspektorat Weterynarii |
Aplikacje
Nazwa aplikacji | Miejsce aplikacji |
---|---|
Parametry jakościowe mleka klacz sokólskich, utrzymywanych w stadzie ZD IZ PIB Kołbacz sp. z o.o. | ZD IZ PIB Kołbacz sp. z o.o. |
Określenie optymalnej częstotliwości wymiany obornika w budynku owczarni. | ZD IZ PIB Kołbacz sp. z o.o. |
Wykorzystanie fermentowanego ekstraktu ziołowego celem redukcji szkodliwych domieszek gazowych towarzyszących produkcji owczarskiej. | ZD IZ PIB Kołbacz sp. z o.o. |
Metoda poprawy produkcyjności ekologicznych kurcząt RIR z wykorzystaniem wybiegów obsianych pięcioskładnikową mieszanką pastwiskową dla drobiu. | ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
Technologia poprawy zdrowotności oraz jakości piskląt pochodzących od certyfikowanych kur zestawu towarowego hy-line żywionych paszą wzbogaconą w kwas foliowy. | ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
Technologia zwiększająca walory prozdrowotne mięsa certyfikowanych kurcząt RIR w oparciu o wykorzystanie receptury mieszanki do obsiewania wybiegów o działaniu pobudzającym metabolizm. | ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
Wpływ receptury składu runi pastwiskowej o działaniu pobudzającym wzrost na poprawę parametrów produkcyjnych certyfikowanych kurcząt rzeźnych rasy żółtonóżka kuropatwiana. | ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
Mieszanka pastwiskowa o działaniu pobudzającym układ immunologiczny jako czynnik poprawiający wskaźniki wylęgowości ekologicznych kur nieśnych rasy leghorn. | ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
Witamina B9 jako stymulator nieśności i czynnik poprawiający jakość certyfikowanych jaj kur hy-line. | ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
Metoda poprawy produkcyjności oraz jakości jaj ekologicznych kur rasy Leghorn przy pomocy dodatku do paszy kwasu pteroiloglutaminowego. | ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
Receptura składu runi pastwiskowej bogatej w karotenoidy zwiększająca walory prozdrowotne mięsa certyfikowanych kurcząt rasy rhode island red. | ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
Poprawa parametrów wylęgowości kur Hy-Line utrzymywanych w gospodarstwach ekologicznych poprzez zastosowanie dodatku do paszy witamin z grupy B. | ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
Folacyna jako czynnik poprawiający wylęgowość kur rasy Leghorn utrzymywanych zgodnie z założeniami rolnictwa ekologicznego. | ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
Siedmioskładnikowa mieszanka pastwiskowa dla drobiu jako czynnik poprawiający produkcyjność ekologicznych kurcząt rasy rhode island red. | ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
Zastosowanie witaminy E do poprawy parametrów produkcyjnych certyfikowanych kur nieśnych hy-line. | ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
Witamina B9 jako stymulator zdrowotności i jakości certyfikowanych piskląt leghorn. | ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
Modyfikacja składu wybiegu w rośliny zwiększające odporność w celu poprawy parametrów wylęgowości certyfikowanych kur hy-line. | ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
Zastosowanie siedmioskładnikowej mieszanki pastwiskowej pobudzającej metabolizm w celu poprawy jakości i przydatności technologicznej mięsa kurcząt rzeźnych żółtonóżki kuropatwianej, utrzymywanych zgodnie z założeniami rolnictwa ekologicznego. | ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
Receptura składu runi pastwiskowej bogatej w tokoferole i tokotrienole poprawiająca wylęgowość kur Hy-Line utrzymywanych na certyfikowanych fermach drobiu. | ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
Optymalizacja parametrów wylęgowości certyfikowanych kur leghorn żywionych paszami zbogaconymi o tokoferole i tokotrienole. | ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
Metoda poprawy wylęgowości ekologicznych kur Hy-Line w oparciu o dodatek do paszy witaminy E. | ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
Witamina E jako stymulator nieśności kur rasy Leghorn utrzymywanych na certyfikowanych fermach drobiu. | ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
Modyfikacja profilu kwasów tłuszczowych certyfikowanych jaj kur żywionych paszą z dodatkiem tymianku pospolitego. | ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
Wpływ jeżówki purpurowej na jakość ekologicznych jaj. | ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
Receptura dwuskładnikowej mieszanki ziołowej dla certyfikowanych kur nieśnych poprawiająca jakość jaj. | ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
Metoda poprawy wskaźników wylęgowości certyfikowanych piskląt kur rasy rhode island red. | ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
Wieloskładnikowa mieszanka ziołowa poprawiająca wyniki produkcyjne kur rasy zielononóżka kuropatwiana utrzymywanych na certyfikowanych fermach drobiu. | ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |