Przejdź do treści

Broszury upowszechnieniowe i instrukcje wdrożeniowe


Spis broszur i instrukcji wydanych w poszczególnych latach

Broszury 2019

  1. J. Calik. Produkcja kapłonów rasy karmazyn/Rhode Island Red (R-11). (2019). ISBN 978-83-7607-301-9, ss. 20.
  2. E. Sowula-Skrzyńska, A. Borecka, J. Żmija, R. Matysik-Pejas, M. Domagalska-Grędys, J. Cieślik. Ekonomiczno-organizacyjne aspekty chowu krów ras zachowawczych w gospodarstwach rodzinnych i ich interakcje rynkowe. (b-1/2019). ISBN 978-83-7607-368-2, ss. 32.
  3. A. Borecka, R. Matysik-Pejas, J. Żmija, E. Sowula-Skrzyńska, M. Domagalska-Grędys, J. Cieślik. Ekonomiczno-organizacyjne aspekty chowu owiec ras zachowawczych w gospodarstwach rodzinnych i ich interakcje rynkowe. (b-2/2019). ISBN 978-83-7607-372-9, ss. 24.
  4. E. Sowula-Skrzyńska, A. Borecka, J. Żmija, R. Matysik-Pejas, M. Domagalska-Grędys, J. Cieślik. Ekonomiczno-organizacyjne aspekty chowu świń ras zachowawczych w gospodarstwach rodzinnych i ich interakcje rynkowe. (b-3/2019). ISBN 978-83-7607-376-7, ss. 24.
  5. E. Gornowicz, R. Zwierzyński, L. Lewko. Drób wodny – wybrane cechy konsumenckiej oceny mięsa. (b-4/2019). ISBN 978-7607-396-5, ss. 30.
  6. E. Sosnówka-Czajka, I. Skomorucha. Dwuskładnikowy dodatek ziołowy poprawiający wylęgowość i jakość piskląt kur rasy zielononóżka kuropatwiana w gospodarstwach certyfikowanych. (b-5/2019). ISBN 978-7607-313-2, ss. 30.
  7. E. Sosnówka-Czajka, I. Skomorucha. Metody produkcji wysokiej jakości kurcząt rasy rhode island red. (b-6/2019). ISBN 978-7607-317-0, ss. 28.

Broszury 2018

  1. A. Kawęcka, J. Sikora. Polskie rodzime rasy owiec. Owce rasy czarnogłówka. Wydanie II – uzupełnione. (b-1/2018), ISBN 978-83-7607-308-8, ss. 20.
  2. J. Sikora, A. Kawęcka. Hodowla kóz rasy karpackiej w Polsce. Wydanie II – uzupełnione. (b-2/2018), ISBN 978-83-7607-312-5, ss. 20.
  3. E. Sosnówka-Czajka, I. Skomorucha. Wykorzystanie tymianku właściwego i jeżówki purpurowej w ekologicznej produkcji kur nieśnych ras rodzimych. (b-3/2018), ISBN 978-83-7607-344-6, ss. 20

Instrukcje 2018

  1. Gajda, Z. Smorąg. Kriokonserwacja oocytów świni. (i-1/2018), ISBN 978-83-7607-324-8, ss. 20.
  2. E. Sosnówka-Czajka, I. Skomorucha, R. Muchacka. Produkcja wysokiej jakości certyfikowanego mięsa kurcząt rzeźnych rasy żółtonóżka kuropatwiana. (i-2/2018), ISBN 978-83-7607-340-8, ss. 28.

Broszury 2017

  1. M. Świątkiewicz, A. Olszewska. Wpływ rodzaju tłuszczu paszowego na jakość tłuszczu i mięsa świń żywionych mieszanką z udziałem suszonego wywaru gorzelnianego (DDGS) z kukurydzy. (b-1/2017), ISBN 978-83-7607-267-8, ss. 24.
  2. E. Hanczakowska, M. Świątkiewicz. Zastosowanie nasion roślin bobowatych (strączkowych) i makuchu rzepakowego w mieszankach paszowych dla loch i prosiąt. (b-2/2017), ISBN 978-83-7607-271-5, ss. 28.
  3. E. Hanczakowska, M. Świątkiewicz. Zastosowanie nasion roślin bobowatych (strączkowych) i makuchu rzepakowego w tuczu świń. (b-3/2017), ISBN 978-83-7607-275-3, ss. 24.
  4. E. Hanczakowska, M. Świątkiewicz. Efektywność makuchu rzepakowego w żywieniu loch, prosiąt i warchlaków. (b-4/2017), ISBN 978-83-7607-279-1, ss. 20.
  5. Magdalena Szyndler-Nędza, Marek Babicz, Katarzyna Ropka-Molik, Katarzyna Piórkowska, Maja Oczkowicz. Zestaw wybranych markerów genetycznych charakteryzujących aktualną populację świń rasy puławskiej. (b-5/2017), ISBN 978-83-7607-227-2, ss. 12.
  6. Magdalena Szyndler-Nędza, Katarzyna Ropka-Molik, Katarzyna Piórkowska, Maja Oczkowicz, Karolina Szulc, Ewa Skrzypczak. Zestaw wybranych markerów genetycznych charakteryzujących aktualną populację świń rasy złotnickiej białej. (b-6/2017), ISBN 978-83-7607-231-9, ss. 12.
  7. M. Szyndler-Nędza, K. Ropka-Molik, K. Piórkowska, M. Oczkowicz, K. Szulc, E. Skrzypczak. Zestaw wybranych markerów genetycznych charakteryzujących aktualną populację świń rasy złotnickiej pstrej. (b-7/2017), ISBN 978-83-7607-235-7, ss. 12.
  8. E. Hanczakowska, M. Świątkiewicz. Ekstrakty ziołowe jako źródło przeciwutleniaczy dla tuczników. (b-8/2017), ISBN 978-83-7607-291-3, ss. 28.
  9. E. Hanczakowska, M. Świątkiewicz. Zastosowanie makuchu rzepakowego w tuczu świń. (b-9/2017), ISBN 978-83-7607-295-1, ss. 16

Instrukcje 2017

  1. A. Kaczor, A. Olszewski. Urządzenia ograniczające powstawanie stresu cieplnego u krów utrzymywanych w oborach typu otwartego. (i-1/2017), ISBN 978-83-7607-263-0, ss. 16.