Przejdź do treści

Wdrożenia i aplikacje 2020

Nazwa wdrożeniaMiejsce wdrożenia
Wdrożenie metody NIRS na oznaczanie zawartości tłuszczu śródmięśniowego w schabie metodą NIRS.Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej „POLSUS”
Procedura SOP M.016: „Oznaczanie zawartości jodu w paszach i premiksach metodą katalityczno-kinetyczną z pomiarem spektrofotometrycznym”.Główny Inspektorat Weterynarii
Nazwa aplikacjiMiejsce aplikacji
Parametry jakościowe mleka klacz sokólskich, utrzymywanych w stadzie ZD IZ PIB Kołbacz sp. z o.o.ZD IZ PIB Kołbacz sp. z o.o.
Określenie optymalnej częstotliwości wymiany obornika w budynku owczarni.ZD IZ PIB Kołbacz sp. z o.o.
Wykorzystanie fermentowanego ekstraktu ziołowego celem redukcji szkodliwych domieszek gazowych towarzyszących produkcji owczarskiej.ZD IZ PIB Kołbacz sp. z o.o.
Metoda poprawy produkcyjności ekologicznych kurcząt RIR z wykorzystaniem wybiegów obsianych pięcioskładnikową mieszanką pastwiskową dla drobiu.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
Technologia poprawy zdrowotności oraz jakości piskląt pochodzących od certyfikowanych kur zestawu towarowego hy-line żywionych paszą wzbogaconą w kwas foliowy.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
Technologia zwiększająca walory prozdrowotne mięsa certyfikowanych kurcząt RIR w oparciu o wykorzystanie receptury mieszanki do obsiewania wybiegów o działaniu pobudzającym metabolizm.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
Wpływ receptury składu runi pastwiskowej o działaniu pobudzającym wzrost na poprawę parametrów produkcyjnych certyfikowanych kurcząt rzeźnych rasy żółtonóżka kuropatwiana.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
Mieszanka pastwiskowa o działaniu pobudzającym układ immunologiczny jako czynnik poprawiający wskaźniki wylęgowości ekologicznych kur nieśnych rasy leghorn.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
Witamina B9 jako stymulator nieśności i czynnik poprawiający jakość certyfikowanych jaj kur hy-line.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
Metoda poprawy produkcyjności oraz jakości jaj ekologicznych kur rasy Leghorn przy pomocy dodatku do paszy kwasu pteroiloglutaminowego.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
Receptura składu runi pastwiskowej bogatej w karotenoidy zwiększająca walory prozdrowotne mięsa certyfikowanych kurcząt rasy rhode island red.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
Poprawa parametrów wylęgowości kur Hy-Line utrzymywanych w gospodarstwach ekologicznych poprzez zastosowanie dodatku do paszy witamin z grupy B.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
Folacyna jako czynnik poprawiający wylęgowość kur rasy Leghorn utrzymywanych zgodnie z założeniami rolnictwa ekologicznego.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
Siedmioskładnikowa mieszanka pastwiskowa dla drobiu jako czynnik poprawiający produkcyjność ekologicznych kurcząt rasy rhode island red.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
Zastosowanie witaminy E do poprawy parametrów produkcyjnych certyfikowanych kur nieśnych hy-line.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
Witamina B9 jako stymulator zdrowotności i jakości certyfikowanych piskląt leghorn.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
Modyfikacja składu wybiegu w rośliny zwiększające odporność w celu poprawy parametrów wylęgowości certyfikowanych kur hy-line.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
Zastosowanie siedmioskładnikowej mieszanki pastwiskowej pobudzającej metabolizm w celu poprawy jakości i przydatności technologicznej mięsa kurcząt rzeźnych żółtonóżki kuropatwianej, utrzymywanych zgodnie z założeniami rolnictwa ekologicznego.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
Receptura składu runi pastwiskowej bogatej w tokoferole i tokotrienole poprawiająca wylęgowość kur Hy-Line utrzymywanych na certyfikowanych fermach drobiu.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
Optymalizacja parametrów wylęgowości certyfikowanych kur leghorn żywionych paszami zbogaconymi o tokoferole i tokotrienole.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
Metoda poprawy wylęgowości ekologicznych kur Hy-Line w oparciu o dodatek do paszy witaminy E.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
Witamina E jako stymulator nieśności kur rasy Leghorn utrzymywanych na certyfikowanych fermach drobiu.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
Modyfikacja profilu kwasów tłuszczowych certyfikowanych jaj kur żywionych paszą z dodatkiem tymianku pospolitego.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
Wpływ jeżówki purpurowej na jakość ekologicznych jaj.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
Receptura dwuskładnikowej mieszanki ziołowej dla certyfikowanych kur nieśnych poprawiająca jakość jaj.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
Metoda poprawy wskaźników wylęgowości certyfikowanych piskląt kur rasy rhode island red.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
Wieloskładnikowa mieszanka ziołowa poprawiająca wyniki produkcyjne kur rasy zielononóżka kuropatwiana utrzymywanych na certyfikowanych fermach drobiu.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.